Wydarzenia

gp polski 2016 szymanowice2

12.05.2016 Grand Prix Polski – Szymanowice 2016

gp polski 2016 szymanowice2
gp polski 2016 szymanowice1
gp polski 2016 szymanowice5
gp polski 2016 szymanowice4
gp polski 2016 szymanowice3
gp polski 2016 szymanowice6
gp polski 2016 szymanowice7
gp polski 2016 szymanowice8
gp polski 2016 szymanowice9
gp polski 2016 szymanowice11
gp polski 2016 szymanowice10
W dniach 22-24.04.2015 r. odbyły się Ogólnopolskie Zawody Spławikowe z cyklu Grand Prix Polski – Szymanowice 2016. Przed przystąpieniem do treningów wiedzieliśmy, że zbiornik został zarybiony karpiem i karasiem. Na zawodach poprzedzających GPP padły wyniki około 40 kg budowane właśnie tymi rybami. Treningi pokazały jednak że ryby te wcale nie chcą współpracować i nie można oprzeć o nie taktyki na zawody. Bezpieczniej było łowić drobną i średnią rybę a karpie traktować jako przyłów. Mieszankę zanętową użytą w trakcie zawodów stanowiło 2 kg zanęty MVDE Super Roach Black z dodatkiem kruszonych konopi MVDE Crashed hemp. Dla podbicia smaku zanęty użyto atraktor MVDE Roach Special. Do dociążenia zanęty zastosowano mieszankę ziemi MVDE Black Earth Heavygliny MVDE Damp Leam. Nasza taktyka przyniosła spodziewane efekty i drużyna Robinson Team zakończyła zawody na trzecim miejscu. Indywidualnie w kategorii Młodzież U-23  drugie miejsce zajął Mikołaj Geisler. W seniorach szósty był Paweł Wlazło. Za zwycięstwa sektorowe pamiątkowe statuetki odebrali Mikołaj Geisler, Paweł Szlachta i Paweł Wlazło. Miłym akcentem uroczystości zamknięcia zawodów było wręczenie nominacji do kadr narodowych. Wśród zawodników drużyny Robinson Team nominacje otrzymali Anna Roguska-Jurek, Mikołaj Geisler, Kamil Dzikiewicz i Paweł Szlachta. Gratulujemy!

Zobacz także:

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji jest dostępnych na stronie Wszystko o ciasteczkach.

Akceptuję